Anderen over Mano

 

Stichting Hoedje van Papier is vanaf het allereerste begin in samenwerking met de mensen van Mano opgezet. Zij zijn mede-initiatiefnemers en zijn als zodanig bij alle aspecten die van belang zijn bij het oprichten en runnen van een stichting in Nederland nauw betrokken geweest. Hun kennis en ervaring zijn daarbij essentieel geweest. De mensen van Mano zijn erg betrokken bij de sociaalmaatschappelijke thema’s van de organisaties met wie zij werken. Dat komt duidelijk naar voren in hun toegewijde en persoonlijke aanpak. Zij weten op een creatieve en initiatiefrijke wijze hun kennis en ervaring in te zetten om mensen verder op weg te helpen, zowel in Nederland als in het buitenland. Ik kan stellen dat de stichting een groot deel van haar succes aan hen te danken heeft!

Onze voormalige bestuursvoorzitter Ronald Blom (oud-CEO Eneco) adviseerde mij om contact op te nemen met Mano in verband met hun expertise in de soms complexe wereld van vermogensfondsen. Een gouden tip. Ik ben enorm blij dat zij nu voor stichting Het Vergeten Kind de vermogensfondsenaanvragen voor onze projecten verzorgen. De samenwerking verloopt heel prettig en heeft al zijn vruchten afgeworpen. Wat ik ook als prettig ervaar, is dat Patrick en Maurice de problematiek van onze doelgroep (kinderen die noodgedwongen in opvangcentra verblijven) goed begrijpen en zelf ook projecten voor kansarme kinderen realiseren. Dus hopelijk gaan we in de toekomst ook op andere vlakken samenwerken. Inmiddels beveel ik Mano weer aan bij mijn relaties en is de cirkel weer rond.

Sinds 2008 is Mano bij ons filmproject ‘Hollywood in de Klas’ betrokken. Mano is een belangrijke partner in het succes van het project en is mede verantwoordelijk voor de landelijke uitvoering van het project. Als initiator ben je vaak persoonlijk betrokken bij een project en heb je soms minder goed zicht op de zakelijk aspecten van een project. Mano is persoonlijk betrokken maar zijn juist ook degene die het geheel van een afstandje kunnen bekijken en daardoor juist een goed overzicht hebben. Deze persoonlijk betrokkenheid gecombineerd met de zakelijk insteek ervaar ik als een prettige manier van werken.

Mede dankzij de toewijding en inzet van een professionele partner als Mano, zijn wij erin geslaagd om van een klein initiatief met zegge en schrijve één project in 2007 in zes jaar uit te groeien tot een stichting die volledig uitgeruste computerlabs heeft geïnstalleerd op 9 middelbare scholen in het armste deel van Tanzania. Hierdoor hebben meer dan 10.000 leerlingen toegang tot computerkennis en internet, waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt en in de maatschappij met sprongen zijn toegenomen. Mano heeft onze vragen en behoeften haarscherp in kaart gebracht en gezamenlijk hebben we ons eerste projectplan geschreven. Ze zijn meesters in het koppelen van geschikte fondsen aan specifieke vragen zoals de onze. Wij werken dan ook graag met ze samen en hopen dat ook nog lang te kunnen doen.

Mano is een prima organisatie, die ik van harte kan aanbevelen bij iedereen die van plan is om een maatschappelijk project op te zetten. Ik werk nu al bijna 10 jaar lang intensief met Mano samen. Niet alleen mensen met het hart op de goede plek, ze beschikken ook nog eens over zeer bruikbare kennis op het gebied van fondsenwerving. Daarnaast staat Mano mij met raad en daad terzijde bij de uitvoering van allerlei andere taken die onderdeel uitmaken van het opzetten van ons project ‘Leren van de Besten’.

Stichting Bouwen werkt sinds 2008 regelmatig samen met Mano en bij elk project is dat succesvol geweest. Patrick en zijn team zijn betrouwbare en kundige mensen die een echte bijdrage leveren aan de realisatie van onze projecten. Zij hebben veel kennis en ervaring met de het ontwikkelen van projectplannen, fondsenwerving en alles wat daarbij komt kijken. Hun persoonlijke aanpak is daarbij een hele prettige bijkomstigheid. Een goede partij om mee samen te werken!

PAZ-Holandesa is klant van het eerste uur in het bestaan van Mano en dit nog altijd tot volle tevredenheid. PAZ- Holandesa heeft in de afgelopen jaren een relatie kunnen opbouwen met Mano, zodat zij exact weten wat wij doen en wij weten wat zij voor ons kunnen betekenen. De gekozen bedrijfsnaam, Mano (spaans voor hand) maken zij in alle opzichten waar, zij reiken je de hand met de ondersteuning die een hulporganisatie als de onze meer dan nodig heeft.

 

Reacties zijn gesloten.